Ana içeriğe atla
Arş. Gör. Melis GÜN ERTAN
Arş. Gör. Melis GÜN ERTAN



Biyografi

Melis Gün Ertan, 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bölüm birinciliği ile tamamladıktan sonra yine Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını 2021 yılında bitirmiştir. Lisans mezuniyetinden bu yana Kırklareli Devlet Hastanesi’nde psikolog olarak ve Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Şu anda University of Exeter Psikoloji Bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitemiz adına 1416 sayılı kanunla MEB YLSY Programı bursiyeridir.


Araştırma Alanları

Travma sonrası büyüme, uzamış yas bozukluğu, travmatik kayıp, afet ve travma psikolojisi, travma sonrası stres bozukluğu


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Arş. Gör. Sedanur Caydı

Klinik psikoloji yüksek lisans, ve doktora programları koordinatörlüğü




Biyografi

Sedanur Caydı, 2021 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji lisans programından mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programına kabul almıştır. 2022 yılı Şubat ayından itibaren araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 


Araştırma Alanları

Kayıp, yas, gömülü kuram


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Bilge YALÇINDAĞ



Biyografi

Dr. Bilge Yalçındağ psikoloji lisans eğitimini 2005 yılında ODTÜ’de tamamlamıştır. Sırasıyla 2009 ve 2015 yıllarında aynı üniversitede sosyal psikoloji alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. 2017-2018 yıllarında UIC’de (University of Illinois at Chicago) doktora sonrası çalışmalar yürütmüştür. Çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi psikoloji bölümlerinde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2023-2024 akademik yılında ASBÜ Psikoloji bölümünde görevlidir.


Araştırma Alanları

Ahlak, benlik (özellikle benlik modelleri, benlik düzenleme, otantiklik), kadın psikolojisi ve cinsiyetçilik, pozitif psikoloji (özellikle umut ve yüreklilik), Türkiye’de psikoloji literatürünün gelişimi, psikolojik yanlış inançlar


Verdiği Dersler

Lisans

Psychology of Gender  

Statistics in Psychology (Türkçe ve İngilizce)

Societal Impact  

Orientation I: University Life & Scientific World  

Digital Learning Platform Basic Transfer Elective II 

Psychology in Social Settings  

Digital Learning Platform Basic Transfer Elective I 

Global Challenges: Sustainability 

Psychology for Everyday Life 

Global Challenges: Immigration & Population 

Global Challenges: AGU Ways 

Sosyal Psikoloji II 

Psikolojiye Giriş I 

İstatistik II 

Ahlak Psikolojisinde Çağdaş Konular 

Kültürel Psikoloji 

Lisansüstü

Psikolojide Seçme Konular 


Video ve Görseller

Doç. Dr.  Meltem ANAFARTA ŞENDAĞ
Doç. Dr. Meltem ANAFARTA ŞENDAĞ



Biyografi

Doç. Dr. Meltem Anafarta Ş. Psikoloji lisans eğitimini 1997’de ODTÜ’de tamamlamış, aynı üniversitede 2000 yılında Yüksek Lisans, 2007 yılında ise Doktora derecesini, klinik psikoloji alanında almıştır. Doktora yıllarında, TUBA Bütünleşik Doktora Program Bursu ile ilk olarak AAI (Adult Attachment Interview) Institute, Bergen-Norveç’te bulunmuş, ardından SUNY-Stony Brook, New York’taki bağlanma laboratuvarında Prof. Dr. Everett Waters ve Prof. Dr. Joanne Davila ile çalışmıştır. Bu süreçte, bağlanmanın gözlem, görüşme ve projektif yöntemlerle değerlendirilmesi ve bu araçların klinik alanda kullanımları üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Takip eden dönemde Yetişkin Bağlanma Görüşmesi için uygulayıcı ve değerlendirici eğitimini tamamlayarak, UCLA-Berkeley’den güvenirlik sertifikası almıştır.

 

Akademik kariyerine 1999 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Anafarta Ş., 2006 - 2022 yılları arasında Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev almıştır. Bu dönemde araştırmalarını, kurmuş olduğu Klinik Psikolojide Bağlanma Araştırmaları Laboratuvarında (KP-BAL), gönüllü ve hevesli öğrencilerle yürütmüştür. 2023 Mart itibarıyla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümünde çalışmaya başlamıştır.


Araştırma Alanları

Klinik psikolojik değerlendirme, bağlanma travmaları, zihinselleştirme, duygu düzenleme süreçleri, yeme bozuklukları, obezite cerrahisi


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Arş. Gör. Tolga BÜKRÜK



Biyografi

Tolga Bükrük, 2021 yılında TOBB ETÜ Psikoloji Lisans Programından (tam burslu) ve 2023 yılında TOBB ETÜ Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programından (tam burslu) mezun olmuştur. Şu an Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programına devam etmektedir.

2023 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görevine başlamıştır.


Araştırma Alanları

Sağlık kaygısı, bilişsel abartma tarzı (looming cognitive style), kaygı bozukluklarına yönelik bilişsel yatkınlıklar, grup terapileri


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Prof. Dr. Sedat BATMAZ



Biyografi

Dünyaya 1980 yılında Berlin’de geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimlerine Eskişehir’de devam etti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu. Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık eğitimini Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2010 yılında tamamladı. Askerlik görevini ve devlet hizmeti yükümlülüklerini Gelibolu Asker Hastanesi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Mersin Devlet Hastanesi’nde yerine getirdi. Türkiye Psikiyatri Derneği’nden 2012 yılında yeterlik belgesi aldı. Kasım 2014’te Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2017 yılında doçent unvanı almaya hak kazandı. Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği ve Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nde bilişsel davranışçı psikoterapi eğitimlerinin tüm aşamalarını tamamladı. Academy of Cognitive and Behavioral Therapies’in 2012 yılından beri diplomatı, European Association for Behavioural and Cognitive Therapies’in 2013 yılından beri akredite psikoterapistidir. Metacognitive Therapy Institute’un masterclass eğitimlerini tamamlamış ve Level 1 Diploma sahibi olmuştur. Türkiye Psikiyatri Derneği’nin Sürekli Eğitim ve Sürekli Mesleki Gelişim Yayını olan Psikiyatride Güncel’in yardımcı yayın yönetmeni, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar Dergisi’nin yardımcı editörüdür. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayın kurulu üyeliği, danışmanlık ve hakemlik yapmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma makalesi ve kitap bölümü yazarlığı mevcuttur. Önde gelen ilgi alanları bilişsel davranışçı psikoterapiler, metakognitif terapi, duygudurum bozuklukları, özkıyım ve psikopatolojiye ötetanısal yaklaşımlardır. Ekim 2021 tarihinden beri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Uygulamalı Psikoloji Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. Klinik Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin müdür yardımcısıdır. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca ve temel düzeyde Fransızca konuşmaktadır.


Araştırma Alanları

Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Arş. Gör. Betül Beyza CENGİL
Arş. Gör. Betül Beyza CENGİL

Aile danışmanlığı yüksek lisans koordinatörü




Biyografi

Betül Beyza Cengil, tam burslu olarak kazandığı Çankaya Üniversitesi Psikoloji lisans programından 2020 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Yine 2020 yılında Çankaya Üniversitesi Bilişsel Psikoloji yüksek lisans programına kabul almıştır. Bu sırada 2021 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görevine başlamıştır. 2023 yılında Çankaya Üniversitesi Bilişsel Psikoloji yüksek lisans programından yüksek şeref öğrencisi olarak mezun olmuş ve Bilkent Üniversitesi Nörobilim doktora programına kabul almıştır. Bilkent Üniversitesi'nde eğitimine devam etmektedir.

 


Araştırma Alanları

Görsel algı, sinirbilim, sahte anı, bellek süreçleri, duygu


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Arş. Gör. Sahra TEKİN
Arş. Gör. Sahra TEKİN



Biyografi

Sahra Tekin burslu olarak okuduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2018 yılında mezun oldu. 2020 yılında Royal Holloway University of London'da klinik psikoloji yüksek lisans eğitimini şeref öğrencisi olarak tamamladı. 2021 yılından beri University College London (UCL)'da psikiyatri bölümünde doktora yapmaya devam etmektedir. 2022 yılında, UCL ödeneği ile gittiği Yale University, School of Public Health'te üç ay boyunca ziyaretçi araştırmacı olarak çalıştı. Burada dahil olduğu Yale University-Trauma& Mental Health Lab, ve  RISK (Resilience in Survivors of Katrina) Research Group ile akademik işbirlikleri hala devam etmektedir. Ayrıca UCL'de 2021 yılının mayıs ayından beri araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Akademinin yanı sıra, Türkiye'de farklı devlet hastanelerinde ve İngiltere'de South West London and St George Travmatik Stress Kliniğinde çalıştı. Hâlâ klinik çalışmalarına da devam etmektedir.

 


Araştırma Alanları

Mesleki travma, travma sonrası stress bozukluğu, afet ve travma psikolojisi, dolaylı ve ikincil travma, kişilik bozuklukları

 


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi F. Zehra ALLAHVERDİ

Erasmus koordinatörü




Biyografi
 

Dr. F. Zehra Allahverdi New York’ta doğdu. Lisans öğrenimini 2011 yılında State University of New York (SUNY)-Albany’de hem Psikoloji hem de İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinde tamamladı. Yüksek lisans öğrenimini 2013 yılında ve doktora öğrenimini 2018 yılında SUNY-Albany’de tamamladı. 2013-2015 yılları arasında, SUNY-Albany Çocuk Araştırma ve Çalışma Merkezinde Araştırma Uzmanı olarak çalıştı. Bu merkezde, ISA-X müdahalesi, motivasyon, bilgi oluşturma ve anlama üzerine çalıştı. Ayrıca 1.5 yıl (2018-2019) Schenectady College-New York’da Araştırma Analisti olarak çalıştı. Schenectady College’in akreditasyon değerlendirmesinde, stratejik planlamada, istatistiksel analiz yöntemlerini ve kriterlerini tanımlamada çalıştı, ayrıca Argos (Evisions) proje yöneticiliğini yaptı. Hem SUNY-Albany’de hem de Siena College-New York’da Öğr. Üyesi olarak değişik sömestirlerde dersler verdi. Yedi farklı alanda terapi sertifikalarını aldı. Türkiye'ye taşındıktan sonra Ankara'da bir danışma merkezinde altı ay psikoterapist olarak çalıştı. 


Araştırma Alanları

(1) Psikolojik katılım; Algılanan sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili değişkenlerin ilişkisi; Örgütsel Destek ve performans; Sosyal Uyum

 

 


Verdiği Dersler

Introduction to Psychology

Political Psychology 

Social Psychology

Stereotipler, Önyargı, ve Ayrımcılık 


 

Video ve Görseller

Prof. Dr. M. Hakan TÜRKÇAPAR
Prof. Dr. M. Hakan TÜRKÇAPAR



Biyografi

Dr. Türkçapar 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini, 1995 yılında psikiyatri ihtisasını bitirdi. Uzmanlık sonrası 1997’de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler alanında ABD’de Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de Bilişsel psikoterapi eğitimi aldı. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimi sonrası REBT (Akılcı Duygusal Terapi) alanında önce Temel Sertifika (Primary Certificate), ardından da 2008 yılında da ileri düzey sertifika (Advanced Certificate) aşamalarını tamamladı.

2000 yılında Psikiyatri Doçenti, 2012 yılında Psikiyatri profesörü olan Dr. Türkçapar, Psikiyatrinin yanı sıra, Sosyal Antropoloji alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak, 2009 yılında sosyal antropolojide bilim doktoru ünvanını aldı.

2003 yılında Bilişsel Terapi alanında yeterliliği değerlendiren uluslararası bilişsel terapi akademisi -Academy of Cognitive Therapy (ACT)- tarafından Bilişsel Terapist olarak sertifiye edildi. Aynı yıl alana olan katkıları nedeniyle Akademinin Fellow üyeliğine, 2005 yılında Akademinin sertifikasyon kuruluna alındı. 2013 yılında ise Akademi tarafın Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Eğiticisi ve Danışmanı olarak sertifiye edildi.

Dr. Türkçapar’ ın, bilişsel davranışçı terapi alanında “Bilişsel Terapi Temel İlkeler ve Uygulama” (2007) ve “Klinik Uygulamada Bilişsel Terapi: Depresyon” (2009), “Farket Düşün Hisset Yaşa” (2019) başlıklı üç kitabı ve sayısı yüzü aşan makalesi yayınlanmış, 1999 yılından itibaren çeşitli merkezlerde ve kongrelerde bilişsel davranışçı terapi konusunda alanda çalışan profesyonellere dönük eğitim çalışmaları yapmıştır. Yine aynı alanda bilimsel çalışmalara yer veren Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar dergisinin de kurucu editörüdür.

2005-2012 arasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniği şefliği, 2008-2011 arasında Etlik ihtisas hastanesi psikiyatri kliniği kurucu şefliğini yapan Dr. Türkçapar, halen Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği başkanlığı görevini yürütmektedir. 2012-2019 arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2019 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.


Araştırma Alanları

Klinik Psikoloji, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi, Psikolojik Bozukluklar 


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Doç. Dr. Murat BOYSAN

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

"What fires together, wires together"  Daniel Siegel (Mindsight; 2009 p. 40)




Biyografi

Murat Boysan deneyimli bir klinik araştırmacı ve psikolojik danışman olarak Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ nde görev yapmaktadır. Araştırmacı yüksek lisans derecesini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalından almıştır. Sonrasında Biyometri ve Genetik alanında çalışmalarına devam etmiştir. Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamlamıştır. Travma ve stresörle ilişkili bozukluklar, sirkadyen ritim ve psikolojik problemlerde bilişsel yatkınlık akademik çalışma alanları arasındadır.


Araştırma Alanları

Travma ve stresörle ilişkili bozukluklar; Disosiyasyon; Sirkadyen ritim; Bilişsel yatkınlık


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Doç. Dr. Yasemin KAHYA



Biyografi

Doç. Dr. Yasemin Kahya, Lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünde, yüksek lisans ve doktora öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji programında tamamlamıştır. Lisansüstü eğitimi süresince, yetişkinler için ilişkisel bakış açısıyla Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi alanında kuramsal eğitim ve süpervizyon almıştır. Temel düzey Şema Terapisti sertifikasına sahiptir. İleri Düzey Şema Terapisti sertifikasyonu için süpervizyon aşamasındadır. Lisansüstü eğitimi kapsamında, çocuklar için yönlendirmesiz oyun terapi kuramsal eğitimi ve süpervizyonu almıştır. Doktora sırası araştırma bursu ile (TÜBİTAK 2214-A) doktora tezi kapsamında ABD New York City’de bulunan Columbia Üniversitesi’ne bağlı New York State Psikiyatri Enstitüsü’ndeki “Communication Sciences Lab”da Prof. Dr. Beatrice Beebe ile 1 yıl süreyle anne-bebek etkileşimi üzerine çalışmıştır. Aynı süre zarfında, The New School for Social Research’e bağlı The Center for Attachment Research’teki araştırma ve eğitim faaliyetlerine katılmıştır. Anne-bebek bağlanmasını değerlendiren Yabancı Durum Paradigması (Strange Situation Paradigm)’nın Minesota’daki formal eğitim aşamasını tamamlamış olup güvenilir kodlayıcı olma aşamasındadır. Bağlanmanın nesillerarası aktarımında önemli bir yapı olan Reflective Functioning (Mentalizasyon)’nin Ebeveyn Gelişim Görüşmesi (Parent Development Interview) üzerindeki kodlama eğitimini Yale Ünivesitesi, New Haven, USA’da tamamlamış ve güvenilir bir kodlayıcı olmuştur. Araştırma alanlarına ilişkin bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerine devam etmektedir. ODTÜ Uluslararası Öğrenciler Ofisi ve Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmış şu anda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji bölümünde çalışmaya devam etmektedir.


Araştırma Alanları

Anne-Bebek Etkileşimi, Bağlanma, Ebeveyn Mentalizasyon Kapasitesi (Parental Reflective Functioning), Kendilik Gelişimi, Kişilerarası İlişkiler, Gelişimsel Travmalar ve Kişilik Psikopatolojisi


Verdiği Dersler

Lisans 

Klinik Psikoloji

Kişilik Kuramları

Psikolojide Akademik Okuma ve Yazma 

Temel Görüşme Teknikleri

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Ön Görüşme

Klinik Psikolojide Etik


Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Tuğba ÇAPAR TAŞKESEN



Biyografi

Tuğba Çapar Taşkesen, lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümünde tamamlamış (2013), yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji alanından alarak uzman olmuştur (2016). Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji programında doktorasını tamamlayarak doktor ünvanını almıştır (2023).

2014-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Ankara Sosyal Bilimler üniversitesinde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

 


Araştırma Alanları

Travma sonrası gelişim, travma hakkında kendini açma, bağlanma ve duygu düzenleme


Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Hatice IŞIK



Biyografi

Doktor öğretim üyesi Hatice Işık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) aldığı psikoloji lisans eğitimi sonrasında, yine aynı üniversitede Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamış bir akademisyendir. 2014 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde (ASBÜ) araştırma görevlisi olarak işe başlamış, 2014-2018 yılları arasında ODTÜ Psikoloji bölümüne görevlendirilmiş, 2018 yılında ise Ankara Sosyal Bilimler üniversitesine geri dönmüştür. 2022 yılında Doktor Öğretim Üyesi unvanını alan Hatice Işık, halen ASBÜ Psikoloji Bölümünde görevine devam etmektedir.
 

Hatice Işık özellikle sosyal gelişim alanı ile ilgilenmektedir ve araştırma alanları arasında toplumsal cinsiyet rolleri gelişimi, ahlak gelişimi, aile dinamikleri, duygusal regülasyon, ve gönüllük gibi konular bulunmaktadır. Kendisi, ulusal ve uluslararası düzeylerde yayınlanmış birçok makale, kitap ve kitap bölümüne imza atmış ve bu alandaki önemli konferanslarda bilimsel sunumlar gerçekleştirmiştir.


Araştırma Alanları

Verdiği Dersler

Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Esra ZIVRALI YARAR

"Cehaletten başka karanlık yoktur." W. Shakespeare




Biyografi

Dr Esra Zıvralı Yarar, lisans (2010) derecesini Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda European Network of National Schizophrenia Networks Studying Gene-Environment Interactions – EUGEI başlıklı Avrupa Birliği Proje’si ve yine psikopatoloji ve bilişsel süreçler üzerine çalışmalarda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. King’s College London (UK) Psikiyatri, Psikoloji ve Sinirbilim Enstitüsü’nde yüksek lisans (2013) ve doktora (2017) derecelerini Sosyal, Genetik ve Gelişimsel Psikiyatri alanında başarıyla tamamlamıştır. Rotasyon sürecinde otizm spektrum bozukluğu ve epigenetik üzerine çalışmıştır. Lisansüstü öğrenimini takiben Düzce Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2018 yılından beri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmekte olup 2013 yılından bu yana Maudsley Hastanesi Davranışsal Genetik Kliniği’nde onursal araştırmacı olarak görev almaktadır.

 


Araştırma Alanları

Otizm spektrum bozukluğu, psikopatolojiler, yaşlılık, gen-çevre etkileşimi


Verdiği Dersler

Risk psikolojisi (Doktora)

 


Video ve Görseller

Dr. Öğr. Üyesi Zehra ERŞAHİN

CPsychol, DCounsPsy, Klinik Süpervizör

 

ASBÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

ASBÜ Manevi Bakım ve Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı

 



 



Biyografi

Dr. Zehra Ersahin, profesyonel ve teorik doktora çalışmalarını Manchester Üniversitesinde tamamlamış olup, İngiliz Psikologlar Derneği (BPS) ve İngiltere Sağlık ve Bakım Meslekleri Konseyince (HCPC) klinik psikolog olarak akredite edilmektedir.

Psikolojik sağlık alanında farklı gruplarla çalışma geçmişi ve klinik araştırmalarda deneyimi çerçevesinde uzmanlık alanı kriz ve travma, online terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, farkındalık ve terapötik çalışmanın yaratıcı uygulamalarıdır.

Akademik ve klinik çalışmaları psiko-sosyal uyum, maneviyat ve iyilik hali odaklı olup, Türkiye'deki ruh sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesini amaçlamaktadır.


Araştırma Alanları

Online Psikoloji ve Terapi

Çocukluk Travması ve Aile Dinamikleri

Travma Müdahale ve Tedavisi

Terapide Çoğulcu Yaklaşım (Pluralistic Therapy)

Psikososyal Uyum ve Travma Sonrası Büyüme

Sosyal Biliş ve Algı

Manevi Danışmanlık

Psikolojik İyilik Hali

 

 


Verdiği Dersler

Gözetimli Manevi Bakım ve Danışma Uygulamaları

Psikolojik Danışma Becerileri I-II

Psikiyatrik ve Manevi Krize Müdahale Yaklaşımları

Psikolojide Seçme Konular

Psikoloji Okumaları

Maneviyat ve Ruh Sağlığı

Psikoloji ve Din

 

 

 

 


Video ve Görseller

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.